Vespa Club Waasland

VOOR DE START

Je Vespa is in orde (bandenspanning, remmen, lichten...).

Je bent voorzien van regenkleding.

Zelfs bij warm weer is rijden met pantoffels, T-shirts en shorts voor je eigen veiligheid onverantwoord en gevaarlijk.

Je hebt volgetankt voor de start van de rit en je komt best een kwartier voor het vertrekuur aan de start .

ONDERWEG

Geef hand- en voetsignalen bij obstakels steeds door aan wie achter je rijdt.

Wanneer Vesparijders met ten minste twee in groep rijden op een weg met rijstroken, hoeven ze niet achter elkaar te rijden. Ze mogen in dezelfde rijstrook in twee evenwijdige rijen geschrankt rijden, met een voldoende veiligheidsafstand onderling.

Kijk regelmatig in je spiegel en zorg dat de wegkapiteins je goed kunnen passeren.

De wegkapiteins zijn uitgerust met fluohesjes en met handbordjes C3.

Volg nooit blindelings wie voor je rijdt. Blijf geconcentreerd.

Je kleding is in orde: lange broek, lange mouwen, stevige schoenen.

Ideaal is beschermde kleding (Kevlar Jeans, versterkte motorjek, schoeisel boven de enkels)

Denk tijdig aan je richtingaanwijzers en zet ze weer uit voorbij de richtingswijziging.

Overtreed onder geen enkel voorwendsel de wegcode.

Rood licht = stoppen, ook al is een deel van de groep al door. Het eerste deel van de groep wacht in

in dit geval steeds op de achterblijvers.

Volg gedisciplineerd steeds de aanwijzigingen van wegkapiteins of verkeerspolitie op.

De club rijdt steeds aan de snelheid van de traagste Vespa.

Je hebt een geldige reisbijstandsverzekering.

Alles in orde?

Vespaclub Waasland wenst je nog veel mooie uren op de Vespa!

Aangesloten bij VC Belgium als Vespa Club Sint-Niklaas